Gratis kennisbank met ICT en cybersecurity whitepapers

Wilt u ook up-to-date blijven op het gebied van ICT? Meer inzicht hebben in wat er in de IT-branche speelt? Weten wat u kunt doen bij een cyberattack of hoe u uw digitale veiligheid optimaliseert? BrainCap publiceert regelmatig interessante whitepapers over actuele onderwerpen. U kunt deze whitepapers downloaden uit onze kennisbibliotheek en ze uiteraard ook delen. Heeft u naar aanleiding van een van de whitepapers ergens vragen over, neem dan contact met ons op.


gebruikersrechten

Who needs enemies…

Onze IT-omgeving staat bloot aan een groot aantal dreigingen. DdoS-aanvallen zijn aan de orde van de dag en hackers proberen hun slag te slaan.

Maar de grootste dreiging voor onze digitale veiligheid komt misschien wel van binnenuit. Namelijk door het misbruik of verkeerd gebruik van gebruikersrechten. Gewoon door eigen medewerkers.

Bestanden delen

Het delen van bestanden. Gevaarlijk gemakkelijk.

Was vroeger het gebruik van een USB-stick om bestanden te delen al makkelijk, oplossingen zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive zijn nog veel eenvoudiger. En veiliger, of niet? Want wist u dat u met het gebruiken van de huidige, digitale oplossingen net zo veel risico loopt? Dat Dropbox een virus als een soort kopieerapparaat van het ene naar het andere apparaat kan overzetten? Lees meer over de risico’s en oplossingen in deze whitepaper over dit onderwerp!

wachtwoordpolicy

Ik lust geen spruitjes

Bij het lezen van deze kop denkt u ongetwijfeld ‘Wat heeft dat met ICT maken?’. Dat leggen we u graag uit.

In deze whitepaper leggen we uit waarom een gedegen wachtwoordpolicy van belang is, welke thema’s in dit beleid aan de orde moeten komen en hoe u de toepassing hiervan in de praktijk door de medewerkers zo makkelijk mogelijk maakt. Aan de hand van spruitjes.

back-up policy

Even een back-upje maken. Simpel toch?

Het hebben van een back-up is het laatste redmiddel wanneer alle andere proactieve hulpmiddelen, zoals endpoint beveiliging, niet afdoende zijn. Ga maar na. Wanneer uw data centraal op een laptop staan opgeslagen en deze wordt gestolen, dan is een back-up de enige manier om deze data terug te halen.

Het maken van een back-up heeft als doel om na een veiligheidsincident terug te kunnen vallen op de reservekopie van uw data, een situatie of een omgeving. Om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen. Dus maakt u even een back-upje. Maar van wat eigenlijk? En hoe? En voor hoe lang?

Aan de hand van deze whitepaper krijgt u inzicht in wat u moet doen om ervoor te zorgen dat u, indien nodig, terug kunt vallen op data die voor u van belang is.

databescherming

Gegevens beschermen lastig? Niet met deze tips!

Financiële gegevens, klant accountgegevens, gegevens in een multomap in de kast op kantoor of medische gegevens in een patiëntendossier. Al deze gegevens zijn te herleiden tot personen. Maar niet iedereen hoeft alles van iedereen te weten. Daarom moeten zowel mensen als deze gegevens beschermd worden en is vanaf 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht.

Een groot deel van deze gegevens betreft digitale data. Ter ondersteuning op uw voorbereiding op de AVG geven we u in deze whitepaper een aantal tips vanuit onze expertise als ICT-adviseur.  Lees hier meer over in deze whitepaper over dit onderwerp!

endpoint protection

Endpoint Beveiliging. Of hoe u de deur naar uw digitale apparaten op slot doet.

Veel ondernemers denken dat het bij hun bedrijf zo’n vaart niet zal lopen qua digitale veiligheid. Waarom zou juist uw bedrijf gehackt worden? Daar heeft u deels gelijk in. Maar door de hype rondom cyber security zouden we bijna vergeten dat uw digitale veiligheid afhankelijk is van een groot aantal andere factoren. U moet daarom maatregelen om uw bedrijf hiertegen te wapenen. Een van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om uw digitale weerbaarheid te vergroten, is Endpoint Beveiliging. Lees hier meer over in deze whitepaper over dit onderwerp!

online veiligheid

Bent u (be)veilig(d)?

Bijna alle werkprocessen binnen een onderneming zijn afhankelijk van automatisering, wat enorm veel voordelen biedt, zowel binnen een kantooromgeving als in een industriële omgeving waar de computer bijvoorbeeld de machines aanstuurt. Maar beseft u zich ook hoeveel risico’s dit met zich meebrengt? Wilt u zeker weten in hoeverre u veilig bent, leest u dan eerst deze whitepaper.

migratie naar de cloud

Kosten van migratie naar de cloud

U heeft het helemaal helder. U wilt overstappen naar de cloud. De voordelen zijn u duidelijk, maar wat zijn nu precies de kosten? Waar moet u op letten? Welke kosten komen erbij kijken om niet alleen de overstap te maken, maar wat kost het onderhoud in de toekomst? Want alleen wanneer u de kosten inzichtelijk heeft, kun u een financieel goed onderbouwde keuze maken. In deze Whitepaper zetten wij de kosten voor u op een rijtje, zodat u weet waar u straks aan toe bent.

slachtoffer van een hack

Iedereen kan slachtoffer worden van een hack

Deze whitepaper behandelt de meest recente cyberaanval die de wereld trof; het Petya virus. Nog steeds zijn er mensen die denken dat het zo’n vaart niet zal lopen en dat zij geen slachtoffer worden. Niets is minder waar. Daarom in deze whitepaper uitleg over het virus en hoe u zichzelf hiertegen, en tegen andere aanvallen, kunt wapenen.


24/7 IT-monitoring

ICT-professionals

Cyber Security


BACK